• Тел:: +380 67 449 2783
  • :
img

Про сміливість та межі

  • 15 Жовтня, 2022
  • by:admin

Днями до мене підійшла дружина мого товариша з проханням про пораду.

– Ти ж займаєшся консультуванням щодо переговорів? Я хочу порадитись з тобою з одного питання.

– Давай.

– У нашої другої дитини є няня. І мені дуже подобається. І, головне, син від неї в захваті. Але останнім часом вона почала мені ставити багато запитань і давати багато порад.

То чому чоловік прийшов з роботи так пізно? Те, починає мені скаржитися на те, що всі мужики козли. Те, що моя старша дочка зі мною розмовляє “якось не так”.

Не хочу її звільняти. Але й не знаю, що із цим робити. Підкажи.

*********

Типовий випадок порушення кордонів. Порушення меж-одна з найчастіших причин конфліктів. Не лише особистих, а й у фірмах та в країнах. Як каже приказка: “У добрих сусідів високі паркани”.

Приватний випадок порушення кордонів – давати поради, про які не просять.

Володимир Костянтинович Тарасов писав: Забороняйте говорити правду про те, чого не питали. Вимагайте говорити правду про те, що питали.

Якщо мені говорять про те, про що я не питав, я показую поглядом, що це не цікаво. Якщо не розуміють, переходжу на іншу тему чи демонстративно починаю займатися іншими справами. Ну, якщо й тут не розуміють, говорю прямо, щоб заткнулися.

Звичайно, щоб це робити, потрібна сміливість. Сміливість-головна якість переговорника.

*********

Що ж стосується няні, то я б її позбувся. Навіть попри те, що вона дуже подобається її синові. Момент встановлення кордону було втрачено. Токсична персона вже почала поширювати заразу. Потрібна ампутація.

Правда, щоб звільнити, а потім знайти іншу, яка теж може не підійти, теж необхідна СМІЛІСТЬ.

No Comments

Leave a Comment