• Тел:: +380 67 449 2783
  • :
img

Сміливість бере міста та зберігає кордони 2.0

  • 15 Жовтня, 2022
  • by:admin

Тиждень тому я написав пост про те, як дружина мого товариша підбирала, наймала та звільняла няню для свого маленького сина. Коротко: няня порушила кордони шляхом роздачі порад, про які не питали. І, на мою пораду, вона вирішила звільнити цю няню і знайти іншу.

**********

Днями вже телефонний дзвінок від дружини товариша.

– Ти знаєш, знайшла іншу. Це виявилося не так складно. За твоєю порадою одразу ж поставила кордони. Нова жінка виявилася дуже тямущою. Навіть спроб підійти до кордону (у вигляді навчань!) не робила.

Син її прийняв дуже позитивно. І взагалі вона, на відміну від попередньої, постійно була позитивною і в хорошому настрої.

– А коштувала дорожче?

– Ні. Стільки ж. Більше того, після того, як вона пішла на звичайний у таких випадках 10-денний відпочинок, я їй виплатила додаткову 10% премію.

**********

Мені також подобається цей прийом. Давати більше очікувань, якщо й твої очікування виправдалися або людина зробила роботу навіть краще, ніж ти припускав. Один мій товариш ніколи не скупиться в таких випадках. І при цьому він заробляє купу грошей і всі з ним хочуть працювати.

**********

Так, зміна співробітника та роботодавця-ризик. Для подолання ризику потрібна сміливість. А ось, якщо міняти занадто часто, то це вже не сміливість, а дур.

Хоча, кажуть, що навіть дурі можна позбутися, правда вдається це небагатьом.

No Comments

Leave a Comment